Magnetoteràpia

Influències bioenergètiques dels camps magnètics

Les ones electromagnètiques afavoreixen:

  • Augment de la mineralització
  • Resolució de l’espasme muscular
  • Acceleració de la transmissió de l’estímul nerviós
  • Conseqüentment s’obté una Acció antiedemígena i antiflogística, per tant: efecte analgèsic i antiinflamatori, s’obté, doncs, un benestar a més llarg termini i una acció biològica més duradora.

Efectes sobre…

el teixit ossi

  • Els camps magnètics polsants milloren l’osteogènesi.
  • Acció a nivell de la membrana dels osteoblastos i sobre l’efecte piezoelèctric de l’os.
  • Vivaç producció i deposició del col·lagen amb major ordenació i orientació estructural.
  • Augment de la mineralització.
  • Augment de la resistència òssia.

les inflamacions

  • Efecte anti-edemigeno.
  • Efecte sobre l’equilibri Sodi-Potassi.
  • Acció antiàlgica.

Magnetoteràpia i…

esport

La magnetoteràpia és una teràpia vàlida en la patologia esportiva, ja sigui amb aplicacions locals, a causa de luxacions, fractures, contusions, distorsions, o per traumes del teixit muscular per fatiga i sobrecàrrega. En aquests casos, la magnetoteràpia intervé amb l’acció reflexa, millorant els temps de reabsorció de l’àcid làctic, que si no, seria gairebé irrecuperable per l’organisme amb el perdurar de la sensació de fatiga, fins a arribar a causar estiraments o estralls musculars.

patologia del peu

La magnetoteràpia és una vàlida teràpia d’acció antiinflamatòria i, per conseqüència, antiàlgica, en el cas de distorsions al turmell i talàlgia (talonitis).

fractures

La interrupció de la continuïtat de l’os pot ser causada per sol·licitacions traumàtiques, quistos, tumors, osteoporosis. Tals fractures patològiques es diferencien en fractures simples i fractures exposades (amb lesions fins i tot en les parts toves: músculs, teixits de revestiment, etc..) i, segons sigui el punt o lloc, en fractures epifisarias (pròxim a l’inici de l’os), diafisarias (sobre la superfície de l’os), metafisarias (al centre de l’os). Sobre la base de l’extensió de la lesió, les fractures es distingeixen interiorment en longitudinals, transversals, espirals, fragmentàries

La simptomatologia comprèn, segons sigui la gravetat del succés traumàtic, dolor difós, deformitat visible, mobilitat reduïda, soroll de cruixit, equimosi, tumefaccions, postura obligada amb impotència funcional.

La magnetoteràpia intervé sobre la fractura òssia induint l’efecte piezoelèctric en les estructures descompaginades de la discontinuïtat òssia, afavorint la producció de calci amb consegüents milloraments del calo ossi i, intervé també, sobre xoc posttraumàtic (falta de perfusió hemàtica, dèficit d’oxigen) dels òrgans vitals.

les cervicals

La magnetoteràpia aquesta aconsellada en presència de torticoli (aplicacions laterals, sota el clatell en correspondència amb el dolor), radiculopaties comprensives posttraumàtiques i patologies de logorio (aplicacions sobre el clatell i sobre el punt de màxima sensació).

Les aplicacions a distància o reflexes tenen com a objectiu catecolamínico (antiinflamatori) i endorfínico (antidolorífica), tractant-se indirectament el punt simptomàtic.

patologia del genoll

La magnetoteràpia aquesta recomanada, en els casos de distorsions i altres patologies del genoll, per la seva acció antiinflamatòria i antidolorífica. La teràpia dels camps magnètics a baixa freqüència pot combinar-se amb la teràpia mèdica antiinflamatòria, a la fisioteràpia instrumental o en presència d’ortesi, com també, s’aconsella després d’una operació als lligaments. En aquest últim cas, serà necessari represtinar, mitjançant magnetoteràpia i fisioteràpia, la funció circulatòria, reduir l’edema, iniciar el procés d’ossificació vite/blata (tècnica reconstructiva de Kenneth – Jones que consisteix a substituir el vell lligament creuat anterior per un osteo-tendó recavat del tendó rotulià), reducció del dolor, represtinar l’elasticitat articular, afavorir els intercanvis cel·lulars.

artrosi del genoll

L’aplicació dels camps magnètics a baixa freqüència (per almenys 45 minuts, a fi que es pugui obtenir una relaxació i una acció relaxant de la musculatura dors-lumbar, sobrecarregada de la deambulació precària) també en aquest cas proporciona beneficis des del punt de vista simptomàtic dolorós i, en pacients ancians, representa una ajuda determinant per a la condició degenerativa. La magnetoteràpia és igualment eficaç per als pacients amb pròtesis (solenoide aplicat sota el genoll) gràcies a la seva acció antiinflamatòria, antiàlgica i bioenergètica.

dolor

El dolor és el producte final d’un factor mecànic i d’un inflamatori. A nivell dels teixits, intervenen regions més o menys vastes, provocant reaccions enzimàtiques i de defensa per part de l’organisme. La magnetoteràpia té com a objectiu, en aquest cas, el transferir energia, no sols com exclusivament antiàlgic, sinó que, com antiàlgic per acció reflexa, afavorint la intervenció de l’estructura irritada. Les freqüències hauran de ser baixes, i en el punt precís, per a una activitat antiàlgica. La magnetoteràpia pot, a més, afavorir l’assimilació dels fàrmacs antiinflamatoris i antiàlgic i en un estat agut, també dels antibiòtics, accelerant la reacció d’intercanvi cel·lular; fins i tot, ajuda a la permeabilitat i a l’acció dels òrgans excretoris, en l’eliminació de les substàncies d’orgànic després d’una teràpia farmacològica prolongada, amb les altes freqüències.

lumbàlgia

Per lumbàlgia s’entén el dolor local en la part inferior del dors. El dolor sorgeix improvisament, després d’haver realitzat un moviment brusc per a la columna vertebral, o pot manifestar-se gradualment i tenir causes diferents, ja sigui per una pressió exercida sobre un nervi, d’una “hèrnia discal” o per una forma d’artritis. La simptomatologia es basa en un dolor en la zona lumbar, lumbo-sacral, i de contractures musculars de defensa en la part afectada. En aquests casos clínics, és útil l’agnetoterapia, generalitzada a tot el sistema vertebral, usant plaques de gran dimensió, amb una gamma de freqüències per l’efecte antiinflamatori de l’arrel i del nucli. L’efecte antiàlgic és conseqüent per acció directa sobre les produccions enzimàtiques catecolamines (sub-renals) endorfínicas (hipòfisis). Aquest mètode s’ha revelat de gran ajuda clínica-simptomàtica en greus formes de radiculopatia, en col·laboració amb la teràpia mèdica i antiinflamatòria.

AMedical Service

Direcció AMedical

Carrer Parcerisa 24
08014 Barcelona

Google Maps
Programa kit digital financiado por los fondos next generation del mecanismo de recuperación y resiliencia
kit digitalkit digital